Video marketing

Bij marketing is het verhaal dat je vertelt cruciaal. Met video presenteer je de beste versie van jezelf. Maar waarom zou je hiervoor een video marketing bedrijf inhuren?

Het maakt niet uit wat je doet, als je maar een ijzersterk verhaal vertelt. Dit geldt meer dan ooit voor jou als ondernemer.

Online moet je vechten voor aandacht en mensen zijn steeds sneller afgeleid. Video’s trekken wel snel de aandacht. Potentiële klanten horen je verhaal, zien je persoonlijkheid en dromen weg bij je aanbod. Tenminste, als je het goed doet.

84% van de consumenten heeft zich na het bekijken van een video laten verleiden tot een aanschaf, blijkt uit onderzoek van Wyzowl.

Aan de andere kant uploaden YouTubers elke dag 720.000 uur aan video. Val dan maar eens op.

Ontdek in dit artikel hoe je impact maakt met onweerstaanbare video’s. En wat de voordelen zijn van een videomarketing bureau inhuren.

Dit zijn de voordelen van een videomarketing bureau inhuren

Of je nu leads wilt werven voor je sales funnel of direct wilt verkopen, met video bouw je snel een band op met toekomstige klanten. En door zichtbaar te zijn vergroot je hun betrokkenheid en interesse.

Vergroot betrokkenheid met videomarketing

Videomarketing kun je zelf doen of uitbesteden. Beide keuzes hebben voor- en nadelen, en daar lees je meer over in dit artikel:

Videomarketing uitbesteden of zelf doen? Dit zijn de voor en nadelen van videomarketing uit handen geven of zelf oppakken.

Sowieso is het verstandig om serieus met videomarketing aan de slag te gaan. Met een gerichte strategie creëer, verfijn en deel je video’s die resoneren bij de mensen die je wilt bereiken. Zo bereik je meer klanten en vergroot je de interactie en omzet. En er zijn meer voordelen.

Zorg voor loyaliteit

Consumenten kunnen hun geld maar één keer uitgeven. Daarom willen ze zeker zijn dat ze de juiste aankoop doen. Daarom blijven mensen ook vaak dezelfde merken trouw, die kennen ze.

Met videomarketing leren mensen je kennen en gaan ze je aardig vinden. Zo ontstaat vertrouwen en word jij die vertrouwde partij.

Laat de persoonlijkheid van je bedrijf zien

Mensen doen het liefst zaken met mensen. Met video ben je geen onpersoonlijk bedrijf, maar een toegankelijke organisatie van enthousiaste professionals.

Met uitsluitend tekst of beeld is het lastig om je persoonlijkheid uit te dragen. In prikkelende video’s kunnen mensen niet om je heen. Je bedrijf krijgt een gezicht en gaat leven.

Kijk maar eens naar onze bedrijfsvideo en oordeel zelf:

Krijg meer bezoekers op je site en sociale kanalen

Video-content kun je op meerdere plekken inzetten. Deel clips via YouTube, je site, social media, landingspagina’s voor advertenties en nog veel meer. Zo haal je het maximale uit je marketingbudget.

Vergroot je naamsbekendheid

Doe je wel eens zaken met een bedrijf dat je totaal niet kent? Het gebeurt in de praktijk zelden, en je wilt de ander eerst leren kennen. Door met video je naamsbekendheid te vergroten kunnen potentiële klanten niet meer om je heen. Zo zet je je bedrijf echt op de kaart.

Wat is de meerwaarde van een video marketing bedrijf?

Videomarketing biedt objectief heel veel voordelen. Ben je nog niet overtuigd, dan ben je het na dit artikel zeker:

Toch zetten veel ondernemers video onvoldoende in. Dat is niet gek, want videomarketing is niet de makkelijkste marketingvorm. Zo moet je investeren in apparatuur, kost opnemen en monteren veel tijd en heb je specifieke kennis nodig.

Wil je consistent hoogstaande en doelgerichte video’s maken en delen? Dan is het verstandig om een videomarketing bureau in te huren.

Voordelen videomarketing bureau inhuren

Een videomarketing bureau:

– Heeft meer ervaring

– Werkt sneller

– Beschikt over betere apparatuur

– Speelt beter in op je doelgroepen

– Bewaakt je boodschap en uitstraling

Daar staan uiteraard kosten tegenover. Maar als je echt ambitieus bent en het uiterste wilt halen uit je video’s, levert het gegarandeerd meer op dan het kost.

Waarom videomarketing bedrijf KeyFramed inhuren?

Videomarketing bureaus zijn er in alle soorten en maten. Van eenpitters tot full-service agencies en alles wat er tussen zit: de keuze is enorm.

Pro Motion Film is een klein, gedreven en ervaren videomarketing bureau. We maken al 10 jaar hoogwaardige videocontent voor bedrijven en maatschappelijke organisaties en onderscheiden ons op de volgende manieren:

Focus op echte mensen

Bij authentieke verhalen horen echte mensen. Daarom werken we nooit met acteurs en altijd met gewone werknemers en mensen uit het netwerk van opdrachtgevers.

Video’s maken met gewone mensen heeft een aantal grote voordelen. Het is persoonlijk, betrouwbaar en herkenbaar. Bovendien komt het bij kijker en potentiële kopers authentiek over. Ze krijgen niets aangesmeerd, maar gaan mee in jouw verhaal.

Video's in documentairestijl

Bij Pro Motion Film maken we geen gladde reclamefilmpjes of animaties. In plaats daarvan filmen we korte, documentaire-achtige video’s op locatie.

In je natuurlijke omgeving ben je jezelf. Dit is anders dan in een studio, waar je je vaak ongemakkelijk voelt en zenuwen de overhand krijgen.

Opnames op locatie tonen een eerlijker beeld. Voor kijkers maakt dit meteen duidelijk wie je bent en wat je doet.

Observerende video's

Spontaniteit is enorm krachtig. Daarom regisseren we zo weinig mogelijk en beperken we het script tot een minimum.

Door te improviseren blijf je dichter bij jezelf en ontstaan video’s die het echte verhaal vertellen. Ongedwongen, persoonlijk en oprecht. Dit raakt kijkers onbewust.

Eerlijkheid duurt het langst en we laten de werkelijkheid zo mooi mogelijk zien. Zo komt de kracht van beeld het beste tot zijn recht.

Videomarketing bureau voor MKB

Minder dingen beter doen is ons devies. Daarom richten we ons primair op het MKB. We spreken de taal van jouw organisatie en kennen de wensen, uitdagingen en kansen van ondernemers zoals jij.

Door onze kennis te combineren met ruim 10 jaar ervaring werken we sneller, beter en voordeliger. Zo vertellen wij je verhaal nog effectiever en betaal jij nooit de hoofdprijs.

Beelddenkers met oog voor inhoud

Marketing draait om verkopen. Daarom kijken we verder dan mooie plaatjes en zijn zakelijke aspecten net zo belangrijk.

Dit betekent niet dat we plat verkopen. Integendeel, want daar trappen klanten al lang niet meer in. Wel spelen we maximaal in op de wensen van potentiële kopers. Door de juiste snaar te raken komen mensen in beweging. En behaal jij sneller je doelen.

Impact maken op verschillende manieren

Een boodschap kun je op verschillende manieren uitdragen. Het effectieve van video is dat het meerdere zintuigen tegelijk aanspreekt. Bij het bedenken van video’s houden we daar bewust rekening mee.

Je video is visueel en tekstueel aantrekkelijk. Daarnaast zorgen we dat hij kijkers rationeel en vooral emotioneel aanspreekt. Want verkopen draait voor 95% om gevoel en beslissingen nemen we veelal onbewust. De kracht van beeld is daarbij essentieel.

Wissel verschillende vormen af voor maximale impact

Herhaling is de kracht van reclame. Maar bij marketing wil je niets steeds hetzelfde vertellen, want dan haken mensen af.

Door jouw unieke boodschap op steeds een andere manier uit te dragen blijf hij fris. En zorg je ervoor dat potentiële kopers geïnteresseerd blijven in je oplossingen.

Bij Pro Motion Film maken we video’s in alle varianten. Denk daarbij aan:

 • Interviews
 • Cases
 • Mini documentaires
 • Recruitment video’s
 • Stappenplannen en how to’s
 • Instructies
 • Social media clips

En nog veel meer. We kiezen samen een gevarieerde mix van video’s die elkaar versterken. En creëren zo een ijzersterk geheel.

Tip. Wil je extra content voor social media, dan regelen we dat. Bijvoorbeeld teasers voor langere video’s, korte clips voor YouTube, cliffhangers voor Facebook en LinkedIn etc. Door slim te recyclen haal je alles uit je budget.

Consistentie zorgt voor meer respons

In deze drukke wereld is er veel ruis. Wil je opvallen, dan moet je consistent zijn. In beeld en boodschap.

Samen denken we strategisch na over de beste videoformats en visuele kenmerken. Wat wil je vertellen en hoe doe je dat het beste?

We richten ons op de lange termijn en maken in overleg videoseries. Afleveringen vullen elkaar aan en er zijn terugkerende personages en onderwerpen.

Series vergroten je herkenbaarheid en het zorgt ervoor dat mensen je content willen binge watchen. Dit is ideaal, want de intrinsieke motivatie van potentiële kijkers is enorm. Je schept de ideale omstandigheden voor het werven van nieuwe leads en klanten.

Video zorgt voor hogere posities in Google

De meeste internetters vinden video’s kijken prettiger dan een lange teksten lezen. Dit biedt kansen voor SEO.

Google wil gebruikers de beste informatie tonen bij hun zoekvragen. Komen ze op jouw pagina en kijken ze een paar minuten een video, dan zijn ze aantoonbaar geïnteresseerd.

Google meet dit en het pakt vaak positief uit voor je posities bij de zoekresultaten. Met video houd je bezoekers vast op je site en het versterkt je SEO.

In deze video geef ik je 10 videomarketing tips uit de praktijk:

Klein team, groot netwerk

Pro Motion Film is bewust een klein videomarketing bureau. Beslissingen nemen we zelf en we hebben net zo’n hekel aan bureaucratie als jij. Dat we klein zijn wil evenmin zeggen dat we niet groot denken.

Onze ambities zijn torenhoog. En in ons 10-jarig bestaan hebben we een groot netwerk van professionele freelancers om ons heen verzameld. Samen zijn we een gedreven en slagvaardig team en kunnen we de grootste projecten aan. Verras ons daarom met je ambities. Dan maken we samen onze dromen waar.

Dit is hét moment om een videomarketing bureau in te huren

De opbrengsten van videomarketing zijn enorm, blijkt o.a. uit onderzoek van Wyzowl uit 2020:

 • 86% van de marketeers die video inzetten krijgen meer traffic naar hun site.
 • 94% geeft aan dat consumenten hun product of dienst beter begrijpen.
 • 78% geeft aan meer te verkopen dankzij video.
 • 87% noemt de return on investment van video positief.
 • 43% zegt dat de belasting van de helpdesk daalt dankzij video.

Profiteer ook van de kracht van video en maak nu een afspraak met Pro Motion Film. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

<<< Vraag een kennismakingsgesprek aan >>>

En krijg gratis advies.

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen
wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bedrijfsfilm

Productvideo

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Onze klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner.
Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video’s.

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creëren bij je
doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en
skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk.
Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Productvideo

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Productvideo

De zes stappen van videoproductie

Ontdek de magie van videoproductie met onze zes-fasige aanpak

De zes stappen van videoproductie

Ontdek de magie van videoproductie met onze zes-fasige aanpak