PROMOTIEVIDEO LATEN MAKEN

Vertel het verhaal van uw bedrijf en maak uw merk menselijk. Van dynamische vragen en antwoorden en indrukwekkende aankondigingen tot geslepen presentaties, on-demand video is de beste manier om uw personeel op authentieke wijze te betrekken en op één lijn te brengen

Youtube video promotie materiaal videproductie

Wat is een promotievideo?

Wilt u momentum creëren en tegelijkertijd uw bedrijfsevenement memorabel maken? Een promotievideo of aftermovie is een geweldige manier om de beleving over te brengen bij de kijker die niet bij het evenement aanwezig waren, maar ook om terug te kijken als u er wel bij was.

Denk aan dynamische aftermovies voor festivals, beurzen, conferenties en bedrijfsuitjes. KeyFramed maakt gebruik van de nieuwste filmtechnieken combineert dit met krachtige muziek en/ of animatie. Hierin kijkt KeyFramed hoe wij het beste uw merkidentiteit tijdens de video naar voren kunnen laten komen.

De voordelen van een promotievideo

Wij bij KeyFramed begrijpen dat en daarom maken wij video content, waarin de volgende kenmerken van belang zijn:

 • De ontvanger onthoudt dit sneller
 • Kwalitatief hoogwaardig en professioneel
 • Het filmpje is krachtig
 • Het is goedkoper dan het eindeloos schrijven van content
 • De boodschap wordt snel duidelijk
 • Vermakelijk

Hoe ziet de ideale promotievideo eruit?

De perfecte promotie video begint voorafgaand aan de draaidag al. Wat wil je promoten en waar wil je de video inzetten? Als je doel helder is weet je na een korte sessie of brainstorm al snel hoe de video eruit moet zien. Een perfecte promotievideo is to the point en vertelt een verhaal. Daarbij hoort een keuze voor een bepaald type video:

 • commercial
 • instructievideo
 • bedrijfsvideo
 • productvideo
 • vlog
 • animatie
 • klantcase
 • explanimation


De keuze bepaal je op basis van je doel. Wanneer je een promotievideo in wilt zetten voor het werven van personeel kan het wijs zijn te kiezen voor een vlog. Hoe zie je beter hoe een werkdag bij de organisatie eruit ziet dan digitaal meelopen? Wil je het verhaal van je bedrijf meer promoten? Dan kies je natuurlijk voor een bedrijfsvideo.

Na de keuze voor een specifieke video richting stap je in de wereld van conceptontwikkeling en kom je in wat ons betreft een van de leukste fases die je doorloopt bij het ontwikkelen van een promotievideo.

Aftermovie evenementen registratie
Youtube video promotie materiaal videproductie

Concept ontwikkelen

Een concept bestaat uit een script met scènes, een eventuele spreeklijn en indien nodig een storyboard. Aan de hand van je doel brainstormen we in een korte sessie met elkaar. We hebben een aantal tools die we inzetten tijdens de brainstorm. Die kunnen we leggen op een basis concept om het idee verder uit te werken. Of vanuit een leeg vel een concept ontwikkelen. We zitten al meer dan tien jaar in het vak dus veel argumenten zullen gestaafd zijn door data en ervaring. Wanneer het concept ligt testen we het afhankelijk van de grote van de productie bij de doelgroep. Wij werken het script en een briefing uit dat naar iedereen verstuurd wordt die aanwezig is op de draaidag. We are ready to shoot!

Promotiefilm draaien

Afhankelijk van het script is er tijd ingericht op de draaidag. In veel gevallen is dit een dag. Als je toch met een camerateam op pad bent kun je er net zo alles uithalen. Het team bestaat uit een cameraman/vrouw, regie en eventueel een geluidsman. Samen met een contactpersoon scheuren we van locatie naar locatie om beelden te maken, interviews te doen en er een hele leuk dag van te maken. Een van de belangrijkste taken is dan al vervuld door de productie. Wie staat waar en op welke locatie, hoe gaan we de tijd zo efficiënt mogelijk indelen en zijn de locaties echt geschikt om te gebruiken voor de promotievideo? Die vragen zijn allemaal al beantwoord. De truc op de draaidag is dan ook uitvoeren en het schieten van creatieve shots!Op basis van het verhaal maak je een shotlist of storyboard. Je knipt de teksten op in stukjes en bedenkt hier beeld bij. Het is aan jou hoe ver je dit uitwerkt. In animaties maken wij het altijd visueel. Zo weet je precies hoe welke scène eruit ziet en wat je kunt verwachten. In video kan het helpen een moodboard te ontwikkelen om de stijl te bepalen. Verder kom je natuurlijk met fotos in het algemeen een heel eind. Denk in je shotlist in shotgrotes. Totaal, medium en close shots zijn hier handige handvatten voor. Zo krijg je dynamiek in je video.

Actie!

Promotievideo’s hebben een doel, want ze promoten iets. Wat vaak ontbreekt is een gerichte call to action. Welke actie moet de doelgroep ondernemen na het zien en beleven van de video? Wat is een logische vervolgstap? Na het zien van de recruitment vlog is een logische vervolgstap om te verwijzen naar een vacature, dat is logisch. Maar bij het promoten van een dienst kun je beter doorverwijzen naar een landingspagina met een langere versie van de video om extra informatie te verstrekken.

'Stuur maar via Whatsapp!'

Heb jij een snelle vraag?

Stuur makkelijk een appje naar (+31)6 -83 527 634

Een promotievideo laten maken